Nieuw professionaliseringsthema: ‘Wildcard’

03 juli 2018

In 2014 hebben we na onderzoek onder honderden schoolleiders zeven professionaliseringsthema’s ontwikkeld: het begin van een kennisbasis voor schoolleiders in het primair onderwijs! Sindsdien zijn deze thema’s geactualiseerd en hebben we onderzocht welke professionaliseringsthema’s er aan toegevoegd zouden moeten worden. Verschillende nieuwe professionaliseringsthema’s zijn in ontwikkeling. Het eerste nieuwe professionaliseringsthema dat we nu toevoegen is de ‘wildcard’.
 
In de ‘wildcard’ treft u géén inhoud aan. De ‘wildcard’ gebruikt u als u het onderwerp waarin u zich wilt ontwikkelen niet terugvindt in de professionaliseringsthema’s die nu deel uit maken van de kennisbasis. Een mes dat aan twee kanten snijdt: meer flexibiliteit voor u als individuele schoolleider en voor het Schoolleidersregister PO dé manier om te achterhalen welke inhoudelijke professionaliseringsthema’s aan de kennisbasis toegevoegd moeten worden.
 
Aanbieders van professionaliseringsaanbod en professioneel beoordelaars kunnen aanbod voor de wildcard indienen. De criteria voor dit aanbod zijn te vinden in Informatiepakket A: Herregistratie/Professionaliseringsaanbod formeel leren. Als schoolleider kunt u nú al gebruik maken van de ‘wildcard’ als u kiest voor informeel leren en validering door ‘schoolleiders valideren schoolleiders’. Tijdens het valideringsgesprek reflecteert u op uw ontwikkeling én op de relevantie van het onderwerp voor u als schoolleider, uw school en uw team.

Naar nieuwsoverzicht